Ginderbuiten

Over Ginderbuiten

Ginderbuiten is één van de oudste gehuchten van Mol. De naam Ginderbuiten is afgeleid van de ‘Buitenhijde’, waar het gehucht tegen aanleunde. Al vanaf het einde van de 18e eeuw zou het dorp stilaan vergroeien met het centrum. Nog ruimer kan je zeggen dat de historische dorpskernen van Achterbos, Sluis, Millegem, Ezaart, Mol-centrum en Ginderbuiten met elkaar zijn vergroeid. Door de komst van de glasfabriek in Gompel, tijdens de industrialisering groeide Ginderbuiten uit tot een van de dichtst bevolkte centrumwijken. Dankzij de nabijheid van het bos Galbergen heeft Ginderbuiten een prachtige groene long.

Het gemeentebestuur van Mol wil voor elk van haar dorpen een visie opmaken, samen met de burgers van dat dorp. Bedoeling is te zorgen dat wat goed is maximaal behouden blijft, en dat wat beter kan, aangepakt wordt. Denk maar aan volgende thema’s:

  • Raken nieuwe inwoners goed geïntegreerd in het dorp?
  • Hoe omgaan met betaalbaarheid van wonen in de komende jaren?
  • Hoe zorgen dat de toenemende vergrijzing in het dorp op een goede manier wordt aangepakt?
  • Hoe kan Ginderbuiten omgaan met klimaatverandering?
  • Welke invulling kan het pleintje aan de school krijgen?

Samen met de bewoners van Ginderbuiten wil het gemeentebestuur op zoek naar antwoorden op deze en andere vragen. Deze antwoorden zullen als input dienen voor de opmaak van een dorpsvisie waarmee gemeentebestuur en burgers de komende jaren aan de slag kunnen. Inwoners van het dorp kunnen vanaf mei 2021 tot en met oktober 2021  hun inbreng komen geven. Meer informatie daarover vind je verderop deze pagina.

Komende evenementen

Er zijn geen opkomende evenementen in Ginderbuiten

Wenst u meer informatie?

Aarzel dan niet om ons te contacteren.