Ranst

Over Ranst

Wonen in het dorp Ranst is “een aanrader”, zeggen inwoners:  “Het is een luxe om in een gemeente als Ranst te mogen wonen, waar nog zoveel ruimte is om te leven, te wandelen, te spelen”. De gunstige ligging en de goede bereikbaarheid met de wagen (nabij E313 en E34) en – in mindere mate – het openbaar vervoer is een enorme troef. Dat verklaart deels mee de sterke bevolkingsgroei van het dorp de voorbije jaren.

Het gemeentebestuur van Ranst wil voor elk van haar dorpen een visie opmaken, samen met de inwoners van dat dorp. Ranst-centrum is het eerste dorp waarmee we van start gaan. Bedoeling is te zorgen dat wat goed is maximaal behouden blijft, en dat wat beter kan, aangepakt wordt. Denk maar aan volgende thema’s:

  • Raken nieuwe inwoners goed geïntegreerd in het dorp?
  • Hoe omgaan met betaalbaarheid van wonen in de komende jaren?
  • Hoe zorgen dat de toenemende vergrijzing in het dorp op een goede manier wordt aangepakt?
  • Hoe kan Ranst omgaan met klimaatverandering?

Het traject Veerkrachtig Ranst heeft omwille van corona een tijdje vertraging gekend. De inwonersvisie was rond en de eerste acties stonden op stapel, toen ieder van ons aan huis en mondmasker gekluisterd werd. De heropstart in het najaar van 2022 was gelukkig een voorbeeld van enorme veerkracht. Er volgde een warme nieuwe oproep op de boerenmarkt, een dorpsteam werd gevormd, werkgroepen samengesteld, subsidies aangevraagd én verkregen. De handen gingen uit de mouwen, zowel bij de inwoners als het lokaal bestuur.

De ondersteuning vanuit provincie Antwerpen en RURANT loopt af. Het dorpsteam en het lokaal bestuur zetten verder door om van Ranst een fantastische plek te maken om te wonen én te leven. Als ondersteunende organisaties blijven we paraat voor elke vraag naar info, subsidies, enz.

We wensen de inwoners en het lokaal bestuur van Ranst nog heel veel succes!

 

Komende evenementen

Er zijn geen opkomende evenementen in Ranst

Wenst u meer informatie?

Aarzel dan niet om ons te contacteren.