Gemeente deelt zingzakken uit

Op 31 december trekken de Essense kinderen zingend door de straten. Gewapend met een zingzak gaan zij van deur tot deur om wat snoep en een centje bij elkaar te zingen.

Nieuwjaarzingen terug in ere herstellen
Het gemeentebestuur wil de traditie van het nieuwjaarzingen terug in ere herstellen. De jeugdraad bedeelde daarom zingzakken in alle Essense lagere en kleuterscholen. Deze zakken kunnen de kinderen gebruiken tijdens het nieuwjaarkezoetezingen.

Niet in Essen naar school? Haal je zak af aan het gemeentehuis!
Ook Essense kinderen die niet in onze gemeente op school zitten krijgen een zak. Ze kunnen de zak ophalen aan de Vrijetijdsbalie in het gemeentehuis. Elke weekdag open van 09.00 tot 12.00 uur en woensdagnamiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Of haal de zak op maandagavond tussen 18 en 20.00 uur en zaterdagvoormiddag tussen 9.00 en 12.00 uur af aan de onthaalbalie.

Daarnaast trakteert de jeugdraad traditiegetrouw op warme chocomelk en soep op verschillende locaties in Essen.

Gebruik de deurhanger
In de Essen Info van december staat een artikel over deze actie. Zo hopen we dat nieuwe inwoners die de traditie nog niet kennen hier ook mee vertrouwd geraken. Op de achterkant van de Essen Info van december staat een deurhanger. Mensen die omwille van bepaalde omstandigheden (even) niet kunnen delen, kunnen dit kenbaar maken door de rode deurhanger op te hangen. Waar de kinderen welkom zijn, kan de groene deurhanger opgehangen worden.