Oproep: doe mee met het Veerkrachtig Achterbroek-team!

Kort gezegd: wij zoeken Achterbroekenaren om mee aan de belangen van het dorp te behartigen… Vind je Achterbroek ook zo’n fijne plek om in te wonen? Merk je tegelijkertijd ook dat het dorp de laatste jaren meer en meer veranderd is? Wil je daar samen met je dorpsgenoten en het gemeentebestuur mee over nadenken hoe daarmee om te gaan? Dan zoeken we jou! We komen – als de coronasituatie het toelaat – in februari een eerste keer samen. 

Samen willen we Achterbroek veerkrachtig maken & houden. Het gaat over allerlei zaken: er wonen steeds meer mensen in het dorp, waardoor mensen uit het dorp elkaar niet meer kennen zoals vroeger. Verenigingen zoeken overal in Vlaanderen naar nieuwe trekkers. Er is meer en meer verkeer, overstromingen zijn ook het dorp niet vreemd, de vergrijzing plaatst ook Achterbroek voor nieuwe uitdagingen, … Hieraan gaan we de komende jaren verder aan de slag: gemeentebestuur en inwoners van het dorp, begeleid door de provincie Antwerpen.

Wij zoeken …

… enthousiastelingen die houden van het dorp! Om mee na te denken hoe we die uitdagingen van jullie dorp zo goed mogelijk gaan aanpakken de komende jaren. Heb je dus goesting om mee na te denken over het verloop van het Veerkrachtig Achterbroek ? Kom dan zeker meedoen!

Wat gaan we doen?

  • Samen nadenken over de noden en de aanpak van Achterbroek.
  • Samen op zoek naar hoe we zoveel mogelijk mensen van het dorp mee aan boord krijgen.
  • In goed overleg met gemeentebestuur van Kalmthout zorgen dat wat leeft in het dorp aangepakt wordt

 

 Wat verwachten we van jullie?

  • Dat je een aantal keer met ons mee vergadert doorheen het jaar.
  • Een optimistische houding en goesting om mee te gaan voor een fijn Achterbroek.

Wil je meedoen?

Stuur ons een mailtje  of bel ons op ((0)3 620 15 67).