Wat is Ginder- KOM -buiten?

Ginder- KOM- buiten is een 2 maanden durend evenement dat start op 1 augustus 2021 om 19.00u aan de Galbergen in Mol.

Tijdens Ginder- KOM –buiten zal er een regenboogbank doorheen Ginderbuiten “reizen”. Iedere week krijgt de bank een nieuwe plek en kan je er ’s avonds vanaf 19u gezellig komen hangen met andere buurtbewoners. De bank zal 7 dagen op deze plek blijven staan. Iedere zondag krijgt de bank een nieuwe thuis in Ginderbuiten. Op deze manier kunnen de verschillende buurten in Ginderbuiten komen bankhangen en hun buurtbewoners beter leren kennen.

 • Hoe werkt dat dan?

Op zondag 1 augustus starten we om 19u met een feestelijke start aan de Galbergen. De eerste week kan je dus komen hangen met je buren aan onze prachtige regenboogbank in de Galbergen.

Wij zorgen ervoor dat er iedere dag een vrijwilliger aanwezig is tussen 19u en 20u om samen met jullie te bankhangen. Ideaal voor een goede babbel en wat meer uitleg over onze bank en het traject veerkrachtige dorpen.

Je kan altijd iets meebrengen om te knabbelen of te drinken, dat babbelt net dat tikkeltje vlotter.

De zondag erna (7augustus) zal de bank verhuizen naar een nieuwe, mysterieuze locatie…  We verklappen niet waar dit zal zijn. Het is aan jou om op pad te gaan en deze bank te zoeken. Ontdek zelf waar jij de komende week kan gaan bankhangen en een praatje maken met onze vrijwilligers tussen 19u en 20u. We zullen ook steeds een foto posten van de locatie op de facebook-pagina ‘hier is Ginderbuiten’.

Dit herhalen we iedere week opnieuw tot Ginderbuiten kermis is aangebroken. We sluiten dan feestelijk af op zondag namiddag én willen vooral onze kleinste inwoners daar in de bloemetjes zetten.

 • Leuke extra’s om jouw uit je kot te lokken

Tijdens de week van 2 augustus krijgt iedere inwoner van Ginderbuiten een kaartje in zijn of haar brievenbus. Dit kaartje heeft aan de voorzijde een kleurplaat van Ginderbuiten en aan de achterzijde is er ruimte voorzien om je gegevens achter te laten. Deze kaart moet je goed bijhouden, want hiermee kan je iets winnen.

Je kan dit kaartje (al dan niet ingekleurd) iedere dag komen afgeven tussen 19u en 20u aan de bank. Heb je nog geen kaartje ontvangen? Dan kan je er ter plaatse ook nog verkrijgen. Iedere week wordt er 1 kaart getrokken en maakt die persoon kans op een prijs van een lokale handelaar.

Wil je jouw kans vergroten? Surf dan naar de facebook pagina van ‘Hier is Ginderbuiten’ en post een selfie van jou (en je vrienden) op onze bank. Iedere foto is een extra kans.

 • Hoe ziet de bank eruit?

Hier is ie dan! Onze prachtige – in regenboogkleuren- GINDER – KOM – BUITEN – bank. Nu weet je alvast naar wat je op zoek moet.

 1. Vanwaar komt Ginder- KOM –buiten?

Het evenement kadert in het groter verhaal van veerkrachtige dorpen dat startte net voor de grote vakantie. Enkele gemotiveerde inwoners hadden graag meer inwoners uit hun dorp betrokken en twijfelden dan ook geen seconde om over te gaan tot actie. Zo werd Ginder- KOM – buiten geboren.

 1. Wat willen we ermee bereiken?

We willen een plek creëren waar je kan ontmoeten.

We willen dat de buurt elkaar wat beter leert kennen.

We willen weten wat er leeft in jullie buurt en vertellen over het traject veerkrachtige dorpen.

We willen een tof moment creëren waar iedereen op zijn manier van kan genieten.

 1. Wist je dat?
 • De krachtpatsers van de lichtstoet deze bank voor ons hebben gemaakt? #wateengerief #dankbaar
 • Enkele FANTATISCHE inwoners en handelaars dit volledig op eigen houtje hebben gecreëerd? MERCI kanjers #eenmooierginderbuitenmaakjezelf #dikkemerci
 • De kaartjes werden gemaakt door een inwoner van Ginderbuiten? Het was Paul Kenens die in zijn in potlood kroop. #talenvaneigenbodem #waaw #bedankt
 • Je ook lekkers mag meenemen naar de bank? Zo maak je het NOG gezelliger J #voormijeenglaasjewijn #eneenchipse #afvalneemjemeenaarhuis
 • Ook jij kan meewerken aan een mooier Ginderbuiten?! Check veerkrachtigedorpen.be/ginderbuiten #westartenterugop9september

Tot snel! Op onze GINDER KOM BUITEN BANK