Booischot in beeld (werksessie 3)

19/04/2018

19:00u - 21:00u

Parochiezaal Booischot, Ter Laken 4, Booischot

Enkele geëngageerde bewoners van Booischot kwamen tijdens de derde werksessie samen voor een creatieve workshop. Er werd er aan de slag gegaan met maquetteoefeningen en straatprofielen om ideeën én hun randvoorwaarden visueel te maken:

  1. Pleintje achter de kerk: potenties voor ontmoeten
    De bewoners gingen aan de slag om een ontmoetingsruimte in te plannen achter de kerk. Deze plek is hiervoor bij uitstek geschikt, want net buiten (geluids)hinderafstand van de Steenweg, maar toch in het centrum.
    De potenties zijn groot, maar er zijn een aantal randvoorwaarden zoals voldoende parkeerplaatsen in de nabijheid van de parochiezaal én de school.
  2. Verdichting aan de stationsomgeving
    De bewoners gingen erg creatief aan de slag en met verschillende strategieën werden nieuwe wooneenheden ingepast op een groter vrijstaand geheel. Deze oefening bracht naar voor dat klassieke woonpatronen misschien niet altijd de beste optie zijn om ook voldoende open ruimte te bewaren.
  3. Straatprofielen: de restruimte tussen straat en voortuin biedt heel wat potenties! Er valt veel meer mee te doen dan steentjes, gras of zand alleen. Maar, als er bijvoorbeeld een bank wordt geplaatst is onderhoud echt noodzakelijk!

De komende weken zal er 5000 euro gespendeerd worden aan één actie die bedacht én gekozen werd door de bewonersgroep. De actiekiezer gaf alvast richting aan de keuze. Wordt het een ontmoetingsplek aan de kerk, een actieplan voor trage wegen, de aanleg van een petanquebaan of toch een actie tegen sluikstorten? Welkom op de werksessie van 3 mei om dit mee te bepalen!