Opening dorpshuis & voorstelling ontwerp generatieplein

21/10/2022

15:00u - 21:00u

Achterbroeksteenweg 190, Kalmthout, België

Vrijdag 21/10/22 opende het dorpshuis feestelijk zijn deuren.
Heel wat Achterbroekenaren kwamen nieuwsgierig kijken. En zagen dat het dorpshuis er prachtig uitzag!

De aanwezigen kregen ook de kans het ontwerp voor het generatieplein te bekijken. Het ontwerp kwam tot stand op basis van een voortraject en ideeën die al lang leefden. Aangevuld met de massale input van de inwoners tijdens het feestmoment op  het plein 24/6/22. De ontwerper van de gemeente Kris Dictus en Marc Konings gaven er graag een woordje toelichting bij en luisterden naar de feedback van de inwoners. Er kwamen zeer veel positieve reacties. Het ontwerp zal nog lichtjes gewijzigd worden, daarnaast is een tijdpad opgemaakt voor de realisatie.
Zo zal het generatieplein in de loop van 2023 en de komende jaren stapsgewijs een transformatie ondergaan zodat het, naast het dorpshuis, een echte ontmoetingsplaats kan worden waar jong en oud kunnen vertoeven. Ook voor de school, gelegen tegenover het plein, biedt dit een meerwaarde om buiten te spelen en te leren.

Naast feedback op het ontwerp werden de aanwezigen ook uitgenodigd te stemmen voor een naam voor het ‘generatieplein’.
Na een spannende nek-aan-nekrace tussen D’ Achterwij en De Goei Waai zal het ‘gereratieplein’ stilaan gekend worden als D’ Achterwij. Een naam waarbij Achterbroek  en WIJ (een plein voor heel de gemeenschap – allemaal samen) vervat zitten.