Opstart Dorpsteam Veerkrachtig Oelegem

27/09/2023

20:00u - 22:00u

Schildesteenweg 12, 2520 Ranst, België

Waar ga jij naartoe als je overdag een babbeltje wil doen of een koffietje wil drinken? Wat heb je nodig om ook op je oude dag in je dorp te kunnen blijven wonen? Vindt onze jeugd nog een stekje in Oelegem?

Het Veerkrachtige Dorpentraject gaat op zoek naar wat er leeft in Oelegem, geeft inwoners een stem en helpt hen nadenken over wat zij belangrijk vinden voor hun dorp. Samen zoeken we naar kansen om Oelegem in de toekomst nog veerkrachtiger te maken.

In het najaar van 2023 starten we het traject in Oelegem i.s.m. lokaal bestuur Ranst, RURANT vzw en de provincie Antwerpen.

Veerkrachtig Oelegem zoekt enthousiastelingen voor de opstart van een dorpsteam!

WIE ZOEKEN WE?

Iedereen is welkom! Het dorpsteam wordt gevormd door een groep inwoners met goesting. Samen met de inwoners, het gemeentebestuur en het Veerkrachtige Dorpenteam bouw je mee aan de toekomst van Oelegem. We zoeken denkers én doeners!

WAT DOE JE ALS LID VAN HET DORPSTEAM?

  • Je bent een gezicht en aanspreekpunt voor je dorpsgemeenschap; een open en positieve houding met oog op de dorpsbelangen is een must!
  • Je gaat in gesprek met dorpsgenoten en het gemeentebestuur.
  • Je zet je talenten in op toffe vergaderingen, op je eigen tempo.
  • Je geeft het startmoment en de inhoudelijke participatiesessies mee vorm, waar we alle inwoners uitnodigen om mee na te denken over het dorp. Je zorgt er mee voor dat we de juiste vragen stellen en de resultaten interpreteren op maat van het dorp.

INTERESSE?

Neem vrijblijvend deel aan het info- en overlegmoment op woensdag 27 september. We zien elkaar in de refter van de gemeentelijke basisschool. Neem gerust nog vrienden, familie of buren mee om er samen een gezellige Oelegemse avond van te maken! Inschrijven is niet nodig.

Nog vragen of opmerkingen? Geef een seintje via participatie@ranst.be of  03 470 10 89.