Schriek in actie – werksessie 4

20/02/2019

19:00u - 21:00u

Parochiezaal Schriek, Leo Kempenaerstraat 16, 2223 Schriek

Schriek kiest voor wandelen en kunst
Tijdens de vierde en laatste werksessie in Schriek gingen de bewoners opnieuw enthousiast aan de slag met een druk programma!

Bewoners kregen een eerste kijk op de dorpskarakterschets, de bewonersvisie en de actielijst. Hierop kon volop feedback gegeven worden. Dit is er belangrijk omdat we willen eindigen met een gedragen visie voor het dorp. De eerste aanzet voor de bewonersvisie en actielijst kan alvast hier bekeken worden.

Daarnaast gingen twee enthousiaste groepjes aan de slag om hun quickwin concreet te maken. Met behulp van een quickwinplanner maakten ze hun actie concreet, koppelde ze er stappenplan aan én maakten ze mensen verantwoordelijk om hun actie daadwerkelijk uit te voeren. De twee ideeën zijn:
1. Educatieve route door Schriek: een wandelroute langs lokale voedselproducenten, unieke plekjes en verhalen van Schriek.
2. Kunstmuur in pastorijtuin: een muur met doorkijkgaten waar kunstenaars de kans krijgen hun schilderkunsten te tonen. Om de aantal maanden, een ander kunstwerk. Bovenop de muur hét symbool van schriek: De Uyl!

Andere bewoners dachten verder na over hun dorp. In eerste instantie over de aanpak en ideeën voor zwerfvuil zodat de bestaande gemeentelijke initiatieven (peter/meterschapsproject én de zwerfvuilcamera) beter ingezet kunnen worden. Tot slot werd er volop gezocht naar een functionele fietsverbinding tussen Schriek en het centrum van Heist-op-den-Berg.

De komende weken wordt de laatste hand gelegd aan de dorpskarakterschets, de bewonersvisie en de actielijst. Tot slot wordt ook een concrete strategie uitgestippeld om de quickwins uit te voeren. Alles zal te ontdekken zijn op het slotmoment!