Schriek gaat creatief – werksessie 3

24/01/2019

19:00u - 21:00u

Parochiezaal Schriek, Leo Kempenaerstraat 16, 2223 Schriek

Schriek ging creatief en bedacht tientallen acties en oplossingen!

Tijdens de derde werksessie gingen we volop voor creatieve ideeën voor Schriek. Vijf groepjes gingen aan de slag, elk rond één topic:
1. Verkeersoverlast heeft ook te maken met het rijgedrag van bewoners en passanten. Met welke acties kan het rijgedrag beïnvloed worden?
2. Schriek kent heel wat mooie plekjes zoals tijdens werksessie 2 ook vastgesteld. Met welke acties kunnen we deze in de kijker zetten?
3. Het kerkplein is een echte troef als evenementenzone, maar kan een groene update gebruiken. Hoe kunnen we in afwachting van een heraanleg het plein al verbeteren?
4. Fietsen is gezond én beperkt het aantal auto’s op de baan. Met welke acties kunnen we fietsen stimuleren in ons dorp?
5. Schriek heeft heel wat lokale producten én producenten die deze aanbieden. Wat zijn mogelijke acties om deze (structureel) in de kijker te zetten?

Oplossingen, acties en mogelijkheden werden vlot besproken tijdens drie brainstormrondes: individueel, in groep én draaiend aan een rad. De tientallen boeiende en creatieve ideeën werden vervolgens herleid. In twee stappen werden de drie, voor de groep meest haalbare mogelijkheden, geselecteerd: Een educatieve route langs lokale voedselproducenten, kunst in de pastorijtuin mét link naar een uil én een nieuw concept voor overdekte fietsenstalling. Stuk voor stuk boeiende acties die tijdens werksessie vier uitgewerkt kunnen worden.