Slotevenement Veerkrachtig Essen-centrum

29/05/2019

17:00u - 20:00u

Heuvelplein, Essen, België

Tijdens het slotmoment mochten de Essenaren hun mening komen geven over het experiment om van het Heuvelplein een maand lang een parkeervrij plein te maken. Het gemeentebestuur had een prettig kader gecreëerd waarbinnen dit kon gebeuren: het schepencollege kookte voor de aanwezigen, er werd een vat weggegeven, er waren muziekoptredens en kinderanimatie.

Ondanks het slechte weer in de maand mei, vonden veel aanwezigen het een goede zaak dat het plein autovrij was. Er bleek om te beginnen niet echt een parkeerprobleem. Vooral de dokter aan het plein miste enkele parkeerplekken voor de deur voor patiënten te ontvangen.

Verder gaven heel wat mensen aan dat het plein “een lach op het gezicht toverde” telkens ze er passeerden: het was kleurrijk ingericht, regelmatig maakten mensen gebruik van de zitbanken op het plein.

Bij een heraanleg van het plein zou het voor hen fijn zijn dat dit opnieuw parkeervrij wordt gemaakt, met ruimte voor te vertoeven, voor evenementen, voor terrasjes. Verplaats de pomp naar de zijkant van het plein, en voorzie in een fontein op het plein.

Met alle kennis, ideeën en mogelijke acties wordt de komende jaren aan de slag gegaan door zowel gemeentebestuur, verenigingen als geëngageerde bewoners.