Startmoment: Ontdek het project

24/10/2018

15:00u - 20:00u

Kapel Braken, bredabaan 124, 2990 Wuustwezel

Op één van de eerste echte herfstdagen van het jaar werd de aftrap gegeven van Kerk als dorpsknooppunt in Braken! De kapel stond open voor alle nieuwsgierigen. Een 70-tal bewoners kwamen het traject er ook daadwerkelijk ontdekken. Daar zijn de kinderen van leerjaren vier, vijf en zes die tijdens de voormiddag langskwamen niet eens bijgeteld. Iedereen werd direct aan het werk gezet en uitgedaagd om hun idee én mening kenbaar te maken.

Wanneer we alles bij elkaar leggen, komen we tot een bijna unanieme conclusie dat de kapel als locatie vandaag een echte ontmoetingsplek is in Braken die zeker moet blijven. Maar, de plek biedt duidelijk veel kansen om meer te doen voor de gemeenschap, uiteraard met respect voor datgene wat er vandaag al is: het koor, de vieringen … Maar, misschien kan er wel meer met het Klaske? Misschien kunnen er meer initiatieven voor kinderen en jongeren doorgaan? Of net meer activiteiten voor ouderen? Ideeën zijn er alvast genoeg! Voor een aantal kinderen mag er gerust een binnenspeeltuin met ballenbad en huisdieren komen, een skatepark of ook een gamezaal. Maar evengoed zijn er bewoners die er een stilteplek willen creëren die permanent beschikbaar is of die de kapel polyvalent inzetbaar willen maken met wisselende invullingen zoals een hobbyruimte, tentoonstelling of een gezellig cafétje.

Met alle informatie wordt de komende maanden verder gewerkt. Tijdens vier creatieve sessies werken we toe naar een toekomstrategie voor de kapel. Iedereen is welkom om hieraan mee te werken.

Meer info over het traject voor de kapel van Braken? De verdeelde infoflyer kan je ook hier terugvinden.