Startmoment Groot-Vorst

03/06/2018

10:30u - 12:30u

Markt 19, Laakdal, België

Een 60tal inwoners van Groot-Vorst deelden hun ideeën en meningen over hun dorp op dit startmoment. Ze kregen over verschillende thema’s – zoals bereikbaarheid, armoede, sociale samenhang, klimaatverandering, voorzieningen in het dorp, enzovoort – de vraag om aan te geven hoe goed hun dorp daarop scoort. Op de foto’s hieronder zie je het resultaat.

Ontdek ook waar het volgens de inwoners goed gaat in Groot-Vorst, en waar net iets minder. Zo zijn de aanwezigen het eens dat het dorp goed bestuurd wordt door de gemeente, dat het dorp aantrekkelijk is voor jonge gezinnen en dat het dorp er behoorlijk mooi uitziet (“laat ons dat behouden: de open ruimte in het dorp moet bewaard blijven”, aldus een Groot-Vorstenaar),

Mensen uit het dorp geven aan dat het gebrek aan een buurtwinkel dé uitdaging is om aan te werken. Daarnaast zijn ook de sociale samenhang van het dorp en de bereikbaarheid met openbaar vervoer thema’s die aandacht vragen. Dit zijn thema’s waaraan de inwoners graag verder willen werken de komende sessies.

Kon jij er niet bij zijn? Geef je mening over belangrijke thema’s via de poll, of deel je idee via deze website!

Wil je er de volgende keer (weer) bij zijn? Schrijf je dan al in voor de geplande werksessie op 21 juni ’18 via deze website.