Voorstelling Visiedocument Veerkrachtig Heidehuizen

12/10/2023

19:30u - 21:30u

Armonea Woonzorgcentrum Hemelrijck, Kruisven, Mol, België

Op donderdag 12 oktober 2023 stelde het dorpsteam bij een hapje en drankje het visiedocument voor een Veerkrachtig Heidehuizen voor aan inwoners, lokaal bestuur.

In het Visiedocument_Heidehuizen_okt2023 zijn de ideeën en wensen van de inwoners rond fijne dorpsplekken, bereikbare basisvoorzieningen, verkeerveiligheid en verbindende communicatie in Heidehuizen gebundeld. De info werd verzameld doorheen het Veerkrachtig Heidehuizentraject dat liep tussen september ’22 en mei ’23.

Tijd voor actie
Na al dat praten en denken is het hoog tijd om de handen uit de mouwen te steken en de wensen uit te voeren.
Het veerkrachtig dorpsteam wil alvast aan de slag met onderstaande ideeën.

  • Samen met woonzorgcentrum Hemelrijck een volkstuinconcept uitwerken.
    Rolstoelvriendelijke moestuinbakken zorgen ervoor dat jong en oud elkaar vinden elkaar in de tuin.
  • Meten is weten in het verkeer en dus gaat het dorpsteam samen met het lokaal bestuur Mol aan de slag met het project Telraam.
    Verkeerstellingen zijn de eerste stap om samen met de inwoners te werken aan een verkeersveiligheidsplan voor Heidehuizen. Wil jij een meetpunt zijn? Meld je dan bij het dorpsteam.
  • Het pleintje aan Kruisven ter hoogte van de begraafplaats, lijkt potentieel te hebben om er een fijne dorpsplek te maken. Het is de wens om via ontharding, verhoging biodiversiteit, plaatsing van een bank en/of spelaanleiding en een ander beheer het  plein stap voor stap en in overleg met het lokaal bestuur Mol  om te toveren in een aangename, biodiverse ontmoetingsplek voor jong en oud.

Er beweegt heel wat in Heidehuizen.

Doe jij mee?
Wil jij graag mee je schouders zetten onder één van deze realisaties of wil je graag een ander idee uit het visiedocument in uitvoering zien gaan?  Kom dan het dorpsteam versterken. Het dorpsteam kan je steun gebruiken. Of dit nu gaat over mee komen vergaderen, een bepaald idee mee trekken, praktische ondersteuning  tijdens evenementen, hulp bij communicatie, het organiseren van feestelijke receptie bij inhuldiging van één van de realisaties … iedereen is welkom.

Voel jij je aangesproken, heb je goesting om mee te doen? Neem contact op, en wie weet kun jij met één van jouw talenten bijdragen aan een Veerkrachtiger Heidehuizen.  Contactgegevens Dorpsteam Heidehuizen dorpsteamheidehuizen@gmail.com