Startmoment: Ontdek het project

08/03/2020

10:00u - 13:00u

Kerk Poederlee, Kerkenend 10, 2275 Poederlee

Op 8 maart werd de aftrap gegeven van Kerk als dorpsknooppunt in Poederlee! De kerk stond open voor alle nieuwsgierigen. Een 75-tal inwoners kwamen het traject ook daadwerkelijk ontdekken. Iedereen werd direct aan het werk gezet en uitgedaagd om hun idee én mening kenbaar te maken.

Wanneer we alles bij elkaar leggen, komen we tot een bijna unanieme conclusie dat het kerkgebouw zeker voor iets anders kan gebruikt worden. Het belang van de religieuze ruimte werd echter ook meteen duidelijk: een plek voor religie, stilte, gebed, om tot rust komen, een kaarsje branden… én die plek willen heel wat van de aanwezigen zeker behouden. Maar, het kerkgebouw biedt volgens de meesten duidelijk kansen om meer te doen voor de gemeenschap, met respect voor datgene wat er vandaag al is én gericht op iedere inwoner. Ideeën zijn er genoeg: repetitieruimte, toneelvoorstellingen, concerten, tentoonstellingen, co-workplek, studeerruimte, pop-up koffiebarretje, filmavond, zingmoment, praatavond…

De informatie uit dit eerste moment wordt naast de dorpenmonitor van Poederlee gelegd (dit is een analyse gemaakte door de provincie Antwerpen waarmee een situatiefoto gemaakt werd van het dorp op 10 thema’s). Hiermee werken we de komende maanden verder tijdens vier creatieve sessies. Dit moet leiden tot een eerste toekomstvisie voor het kerkgebouw van Poederlee. Iedereen is welkom om hieraan mee te werken.

Meer info over het traject voor de kerk van Poederlee? Het traject volgen? Dan kan op deze website! De verdeelde infoflyer kan je ook hier terugvinden.