Startmoment Sint Jozef

22/04/2018

13:00u - 17:00u

Kerkdreef 66, Rijkevorsel, België

Tijdens een erg warme zondagnamiddag werd de aftrap gegeven van Kerk als dorpsknooppunt in de kerk van Sint Jozef! Een 100-tal nieuwsgierigen kwamen het traject ontdekken. Ze werden meteen aan de slag gezet om hun mening over Sint Jozef te geven én om hun ideeën voor de kerk op te schrijven.

De conclusie is over het algemeen erg positief: Sint Jozef is volgens de aanwezigen een erg mooi dorpje waar de mensen elkaar nog kennen, waar het gemeentebestuur voldoende in investeert én dat aantrekkelijk is voor jonge gezinnen. Aan verkeersveiligheid, zorg voor ouderen en culturele- en jongerenactiviteiten mag toch nog wel nog gewerkt worden. Dit kan bijvoorbeeld door het kerkgebouw, naast ruimte voor erediensten, ook breder in te zetten. Enkele creatieve bewonersideeën zijn bijvoorbeeld een indoor petanquebaan, museum, woon- en zorgcentrum, dienstencentrum, maar ook een fitness, zwembad of trampolinezaal.

Met al deze informatie wordt komende werksessies aan de slag gegaan om een toekomststrategie voor de kerk op te stellen. Iedereen is welkom, wel graag inschrijven via deze website.

De verdeelde infoflyer kan je ook online terugvinden via Infoflyer Sint Jozef