Toonmoment Kerk Sint-Jozef

23/06/2019

14:00u - 17:00u

Kerk Sint Jozef, kerkdreef, 2310 Rijkevorsel

Onder een stralend zonnetje ontdekten de inwoner van Sint-Jozef de resultaten van het traject Kerk als dorpsknooppunt én trapte ze een testfase af! Gedurende de namiddag kwamen een 75-tal nieuwsgieren langs.

Tijdens een voorbije jaar werd hard gewerkt aan de nevenbestemming van het kerkgebouw. Vandaag ligt er een eerste visie: de religieuze ruimte wordt op lange termijn teruggebracht naar een kleinere ruimte (het koor) en hierdoor ontstaat er een twee polyvalent gedeelte. Dit zou de invulling van een ‘overdekt dorpsplein’ of een ‘dorpshal’ kunnen krijgen. Dit concept wordt het komende jaar volop uitgetest én bijgesteld!

Bij een hapje en een drankje kregen geïnteresseerde inwoners de kans om de deze visie te ontdekken én om de eerste aanpassingen in hun kerkgebouw te verkennen. Met tentoonstellingspanelen werd het koorgedeelte afgescheiden. Zo ervaarden de kerkgangers een eerste maal de kleinere, maar gezellige en geborgen religieuze ruimte voor de erediensten. Bijkomend kregen de zithoekjes voor het koffiemoment na de mis een update én waren er interessante randactiviteiten zoals een inkijk in de lopende inventarisatie van het religieus erfgoed in de kerk. Kinderanimatie en een hapje en drankje maakten de gezellige namiddag compleet.

Lees hier resultaten van het traject of bekijk onderstaand filmpje voor een update in drie minuten.

 

Het toonmoment in beeld