Weelde-Statie werkt aan ontmoetingsplekken

01/12/2022 - 31/12/2023

00:00u - 00:00u

Er beweegt heel wat in Weelde-Statie! Vorig najaar kreeg het dorpsteam i.s.m. lokaal bestuur Ravels een subsidie  van 25.000 euro goedgekeurd om de pleinen in het dorp een serieuze opwaardering te geven. Daar werd intussen hard aan gewerkt.

In de speeltuin van het Nonnenbos en die aan de Parkstraat wordt binnenkort een trampoline ingegraven waar ook kinderen in rolstoel naar hartenlust op kunnen spelen. Voor de jongeren wordt een beweegbank geplaatst, die dienst kan doen als fijne babbelplek of om de spieren te rollen. En aan de hondenweide is Weelde-Statie een skate-plek rijker.

Het grote centrale plein aan de Huzenblek wordt dit najaar omgetoverd tot een gezellig bomenrijk parkje. Samen met de buurtbewoners tekende het lokaal bestuur een ontwerp uit.

En last but not least, haalde het dorpsteam een bijkomend budget van 5000 euro binnen via ‘Buurten op den Buiten’. Hiermee zullen de petanque-velden aan de gemeentezaal nieuw leven ingeblazen worden, door de plaatsing van een extra spellenbank, een boeken-geefkastje en aangename vergroening.

Deze realisaties zijn er dankzij de inzet van het dorpsteam en de inwoners van Weelde-Statie, en een fijne samenwerking met lokaal bestuur Ravels. Wordt vervolgd!