Welkomstborden Koningshooikt ingehuldigd

17/12/2022

15:30u - 16:00u

Met enige trots onthulden we zaterdag 17 december 5 welkomstborden voor Koningshooikt. Deze borden zijn het resultaat van een ontwerpwedstrijd die de stuurgroep Veerkrachtig Koningshooikt samen met de dorpsraad en stad Lier organiseerde. De inzending van Laure uit Lier werd de nieuwe ‘Kop voor Jut’.

De borden staan aan alle invalswegen naar Koningshooikt. Ze creëren een poorteffect en maken bestuurders duidelijk dat ze een dorp binnen rijden, waar voetgangers en fietsers zich lokaal verplaatsen. Op deze manier hopen de betrokken inwoners bestuurders aan te moedigen om trager te rijden, voorzichtig te zijn, en indien mogelijk de dorpskern te mijden.

De aanwezigen werden nadien getrakteerd op een lekkere warme chocomelk of frisse plaatselijke Jutteneer op de kerstmarkt van Jut. Een mooie start en een voorsmaak voor meer realisaties de komende jaren. Hop naar een Veerkrachtiger Koningshooikt!

 

Onthulling van het welkomstbord aan de Bernard Van Hoolstraat in bijzijn van de stuurgroep Veerkrachtig Koningshooikt en de dorpsraad.

  Gedeputeerde voor dorpenbeleid Kathleen Helsen en schepen voor participatie Sabine Leyzen onthullen het welkomstbord.

Ontwerpster Laure ontvangt een welverdiende prijs.