Werksessie 2 – Heist-Goor morgen

17/10/2019

19:00u - 21:00u

Parochiezaal Termolen Heist - Goor, Pastoor Mellaertsstraat, Heist-op-den-Berg, België

Werksessie twee stond volop in het teken van doen! Aan drie workshoptafels gingen de inwoners aan de slag:

  1. De school als metafoor voor ‘Heist-Goor voor kinderen en jongeren’
  2. Ontwikkeling site fanfare en oud voetbalveld
  3. Kennismaking met initiatief ‘Mount Mural’

 

Workshop 1: De school

Uit deze workshop bleek dat er duidelijk behoefte is aan een eigen jeugdbeweging in Heist-Goor, maar dit is geen evidentie. Initiatiefnemers zijn hier de belangrijkste schakel, maar ook geschikte gebouwen! Hieraan blijkt wel potentieel in het dorp: de scholen, parochiezaal… Zo kwam het gekke idee naar voor om de speelplaats van de Vrije Basisschool te bebouwen met een multifunctionele ruimte en de speelplaats naar +1 te brengen.

Als tweede elementen werd concreet nagedacht over een mogelijke invulling van de voortuin van de Vrije Basisschool. Een actieve speelplek in het groen werd erg gesmaakt, zeker naar zichtbaarheid en controle. Enkel de drukke straat, met bijhorende verkeersgeluiden, zijn wat lastig. Mogelijk biedt een uitbreiding van de voortuin overheen heel de straat, zodat de auto letterlijk te gast is op een plein, een oplossing!

 

 

Workshop 2: Site fanfare

De deelnemers kregen tijdens deze workshop de opgave om hun ideale ‘ontwikkelingspuzzel te maken’ waarbij kosten en opbrengsten in evenwicht waren. Heel wat legofiguren, die wensen voor de gemeenschap van Heist-goor voorstelde, werden betaald door de realisatie van wooneenheden. De drie groepen kwamen elk met een ander scenario, maar besloten wel dat beperkte én strategisch geplaatste woonontwikkeling de gewenste gemeenschapsfuncties niet in het gedrang brengen.

 

 

Workshop 3: Mount Mural

Tijdens een derde workshop maakten de inwoners kennis met ‘Mount Mural’ een project dat de komende maanden zal lopen in Heist-Goor. Initiatiefneemster Ruth Segers gaat er aan de slag om samen met de inwoners kunst te maken. De gesprekken leidde tot leuke potentiële locaties en heel wat input.