Werksessie 4 – Heist-Goor in actie

21/11/2019

19:00u - 21:00u

Zaal fanfare, pastoor Mellaertsstraat 3a, 2220 Heist-Goor

Tijdens de vierde en laatste werksessie gingen een groepje inwoners opnieuw enthousiast aan de slag met hun dorp! Het was een druk programma met ontspannend element.

De groep kreeg een eerste blik op de dorpskarakterschets, de inwonersvisie en actielijst. Met stiften en post-its werd feedback gegeven en aanvullingen gedaan. Klopt de inhoud? Hebben we alles goed begrepen? Zijn we acties vergeten? Wat is jullie mening over de verwerking mét expertenblik van het studiebureau?

Daarnaast gingen de inwoners in drie kleinere groepjes aan de slag: één groepje werkte de quickwin verder uit, de twee ander een inhoudelijk programma. Het quickwingroepje vormde het dialoogpad uit sessie drie om tot een verfraaiing van het centrum met jaarlijks terugkerende kerstverlichting, gecombineerd met veiligere oversteekplekken met reflecterende 3D print. Een winterdrink, meteen ook het slotmoment van dit project waarop alles resultaten worden gedeeld, wordt de officiële opening. De komende week gaan we alvast aan de slag om de praktische, budgettaire en juridische mogelijkheden van dit idee verder te onderzoeken en werken we een haalbaar plan uit.

Het inhoudelijk programma focuste zich op het concept ‘mobipunt’. Is het mogelijk om in ons dorp één punt te ontwikkelen als plek waar voldoende vervoersmodi kunnen samenkomen? Zijn er aanvullende diensten en/of aantrekkingspunten in de omgeving van dit punt? Wonen er voldoende mensen in de buurt? … Een interessante oefening die diverse inzichten en resultaten had en extra voeding geeft aan het einddocument.

Tot slot was er een ontspannende verrassingsworkshop in het kader van Mount Murals, een initiatief van Ruth Segers dat vanaf december in Heist-Goor loopt. Kunstenares Katrien Oosterlinck creëerde een rustgevende setting waarin deelnemers een dialoog aangegaan met niets meer dan zand en voorwerpen. Misschien even wat onwennig, maar zeker en vast ontspannend! Meer info over Mount Murals met de mogelijkheid om in te schrijven voor de workshop reeksen vind je hier.